Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Eldsjäl 2.0

Inom idrottsrörelsen och Svensk Simidrott arbetas det på flera sätt med att utveckla idrotten så att alla får, vill och kan vara med. Du som ledare och din fortsatta utveckling är en viktig del i resan mot en simidrott för alla.

Unik möjlighet att söka utbildning för att bli framtidens ledare!

Riksidrottsförbundet har tillsammans med Folkspel tagit fram utbildningen Eldsjäl 2.0 för ledare 18-25 år med fokus och syfte att driva utvecklingsarbete. Utöver utbildning i att bedriva utvecklingsarbete kommer du även få stöd och vägledning av ett nätverk av mentorer. Svensk Simidrott har två platser till förfogande för ledare på denna utbildning och söker nu dig som idag är en driven och engagerad ledare inom simidrotten som vill utvecklas i din ledarroll och vill prova att förverkliga dina idéer kring utvecklingen av verksamheten.

Ansök till Eldsjäl 2.0

Ansökningsperioden till Eldsjäl 2.0 med uppstart hösten 2024 är nu stängd.
Förhoppningsvis kommer vi kunna bjuda in till en ny ansökningsomgång till detta program under våren 2025.

Vi önskar vara en jämställd och inkluderande organisation med en mångfald av erfarenheter och perspektiv som tillsammans bidrar till simidrottens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela samhället och vill därför utmana idrottens normer och se en stor bredd av sökande. 

För frågor kring ansökan eller projektet kontakta Maria Olofsson


Utbildningsprogrammets upplägg och innehåll

Utbildningsprogram ligger på totalt 120 timmar och består av ett antal träffar både fysiskt och digitalt, egen självreflektion och gruppsamtal samt ett eget projektarbete i sitt Specialidrottsförbund eller förening.
ca 30 timmar för sitt egna projekt, 35 timmar på digitala halvdagsträffar, 40 timmar på gemensamma träffar som i fysisk form samt ca 15 timmar för mentorssamtla och aktiviteter i gemensam digital hubb.
Broschyr om utbildningen Pdf, 3.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Vi söker dig som är:

  • tränare eller ledare i åldern 18 – 25 år.
  • idag har ett ledaruppdrag inom simidrotten.
  • en person som är driven, framåt och vill vara med och utveckla både dig själv och simidrotten.
  • har en idé om vilken typ av projekt som du skulle vilja driva och genomföra för att utveckla verksamheten på förenings-, distrikts eller centralnivå.
ledare och unga vid bassäng

Publicerad: 2022-07-08

Senast uppdaterad: 2024-06-13

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -