Gå till innehåll
Skånes Simförbund

Masters

Masters är en tävlingsform för alla som har fyllt 20 år. Internationellt är gränsen 25 år, men Sverige och många andra länder har numera inkluderat en så kallad "Pre-Masters" klass 20-24 år.

Förkunskaper:

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av simidrott för att delta i masters. Och om du är återvändare är det inte ovanligt att du tränar och tävlar med dina gamla kamrater.

Förutom att masters handlar om ett sätt att hålla sig frisk, stark och hälsosam så innebär det en otrolig gemenskap som överskrider åldrar, ambitioner, målsättningar och till och med landsgränser. Därför blir simidrottsträningen ofta regelbunden, varaktig och livslång

Masterstävlingar arrangeras förutom i simning även i öppet vatten. Även inom simhopp anordnas Masterstävlingar på mästerskapsnivå. För vattenpolo och konstsim är tävlingsutbudet i Sverige ännu inte på SM-nivå, men planer för utveckling finns.

Tävlingar:

Tävlingarna är indelade i åldersgrupper i femårsintervaller, 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år osv. Lag från 100-119 år, 120-159 år, 160-199 år osv.