Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Detta är Svensk Simidrott

Svensk Simidrott är en av de största och mest framgångsrika idrotterna i Sverige. Svensk Simidrott består av idrotterna Simning, Simhopp, Vattenpolo, Konstsim och Öppet Vatten och är organiserad i Svenska Simförbundet. Inom ramen för simidrotten simning bedrivs även paraverksamhet. Förbundet bildades 23 mars 1904 och har närmare 130 000 medlemmar i drygt 300 föreningar som organiseras i sju simdistrikt i hela landet.

Utöver simidrotterna organiserar Svensk Simidrott även verksamheterna babysim, minisim, simlekskola och simskola. Från 25 års ålder och uppåt finns motions- och tävlingsverksamhet, så kallad Masters inom simning, öppet vatten, konstsim och simhopp.

Läs mer om Svensk Simidrott i broschyren Det här är Svensk Simidrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om vad som har hänt i vår verksamhet i Verksamhetsberättelserna

Svensk Simidrott strävar kontinuerligt efter att förnya och utveckla vår verksamhet.

I den Strategiska planen, Strategi 2025 finns huvudmålen som ska uppnås och de prioriterade områdena som ska satsas på under perioden. Planen ger riktningen och områden som vi vill utveckla under perioden. Vår starka framfart såväl resultat- som utvecklingsmässigt, har som ett av få förbund, fyra gånger belönats med utmärkelsen "Årets idrottsförbund".

Simning är en livslång idrott med närmare en miljon svenskar som motionssimmar regelbundet, totalt görs det över 30 miljoner besök i simanläggningarna runt om i Sverige varje år.

Vår vision är

Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma

Mer information om våra simidrotter
Mer information om våra distrikt